Paljonko voimme nostaa?

Mikä on tonnimetri?

Nosturin kuorman nostokyky ilmoitetaan usein tonnimetreinä. Kuorma-auton nosturimme kyky nostaa kappaleita on 50 tonnimetriä. Tämä on ns. suhdeluku, joka tarkoittaa sitä, että HMF -nosturimme kykenee nostamaan 50 000 kg:n painon 1 metrin etäisyydeltä nosturin puomin kiinnityskohdan keskipisteestä. Nosturi ei kuitenkaan voi nostaa tätä 50 tonnin painoa kauempaa. Esimerkiksi 5 metrin etäisyydeltä voidaan vastaavasti nostaa 10 000 kg:n paino. Nostokyky siis pienenee sitä enemmän, mitä kauempaa kuorma-autosta kappale tulee nostaa.

Tonnimetri ei ole täsmällinen yksikkö suurimman sallitun kappaleen painon määrittämiseksi. Tarkempaa kuormitusta laskettaessa tulee ottaa huomioon myös mm. itse puomin ja koukun paino. Tarvitsemme nostoa tilattaessa tietoa kappaleen painosta ja nostoestäisyydestä. Mikäli tila on ahdas, otamme huomioon tukijalkojen mahdollisen asettelun kohteessa. Pienessä tilassa nostokyky on luonnollisesti pienempi.

Nosturin ulottuma ilmaisee nosturin suurimman mahdollisen pituuden autolta nostettavaan kappaleeseen. Kuorma-auton nosturimme suurin mahdollinen ulottuma sivulle on 28 metriä. Nosturillamme on hyvä nostokyky. Tästä johtuen voimme nostaa lähes 1 800 kg:n painon jopa 28 metrin päästä. Suurin mahdollinen kappaleen paino saadaan, kun otamme huomioon myös siis mm. puomin ja koukun painot.

Nosturi kuorma-autossa

Kuorma-auton ja nosturin yhdistelmä on tehokas vaihtoehto, kun kappaleita joudutaan siirtämään paikasta toiseen. Nykyaikaisen kuorma-auton nosturin kuormankantokyky on entistäkin parempi. Voit siis siirtää suuriakin kappaleita joustavasti ja edullisesti. Kuorma-auto voidaan siirtää helposti tarvittavaan ahtaaseenkin tilaan. Aina nostopaikalla ei ole mahdollista järjestää nosturillemme ihanteellista tilaa. Nosturimme kuitenkin mukautuu tilan ja pohjan mukaan siten, että voimme saavuttaa suurimman mahdollisen nostokapasiteetin.

Mitä ja missä nostamme

Toimimme usein sekä rakennustyömailla että teollisuuden parissa. Näissä kohteissa nostamme työmaakontit, työkoneet, puutavarat, kattotuolit, ontelolaatat, elementit, metallirakenteet ja muut rakennustarvikkeet paikoilleen.

Meillä on myös lukuisia kuluttaja-asiakkaita. Nostamme ja kuljetamme heille toiveiden mukaisesti leikkimökit tai veneet oikeaan paikkaan.

Kuljetus ja nostopalvelumme toiminta-alueena on pääkaupunkiseutu ja Länsi-Uusimaa: mm: Helsinki, Espoo, Vantaa, Vihti/Nummela, Kirkkonummi, Siuntio, Lohja.

Neuvomme ja palvelemme mielellämme. Ota yhteyttä lomakkeella, sähköpostilla tai soittamalla.